Först av allt, låt oss titta på statistiken. Om vi talar om att skapa chanser och det är ingen tvekan om att denna säsong visar han den bästa prestation: antal viktiga passerar har ökat med 42% jämfört med sina två första säsonger i Arsenal. Det totala antalet överföringar, om vi håller oss till denna jämförelse, ökade med 179%! Brant indikatorer Ozila det finns flera förklaringar: för det första, det tar ofta de normer, och för det andra, dess partner, som vanligtvis inte slösa scoring chanser och omvandla dem till mål.
Men detta betyder inte att förringa fördelarna med Mesut, som vid varje tillfälle är att rulla ut en boll under blåsa. Om de två första säsongerna, partners används de chanser som skapats av Ozil, 8.7%, sedan i mästerskapet har siffran fördubblats till 16%. Det är klart att alla dessa siffror – med reservationer, och mycket beror också på efterbehandlaren, men framstegen är synliga för blotta ögat. Om att återvända till viktiga passerar, även de sämsta resultaten Ozila – 3,2 (säsong 2013/14) skulle nu vara i topp 6 (bland de spelare som spelat mer än 500 minuter) – det har David Silva (Manchester city).

Glöm inte att för att förbättra deras prestanda Osilo hämmades av skador de senaste två säsonger och totalt missade han 25 matcher. Även till vårdcentralen och fick sitt raden av angrepp är samma Arsenal som hade en inverkan på den allmänna effektiviteten i teamet.
Ozil kan beskrivas med termen "altruist." Medan andra playmaker – till exempel, ISCO och Silva (särskilt i diagram 4-4-2/4-2-2-2 med Pellegrini) skjuts framåt i det Centrala området, där möjlighet att skapa största fara, Mesut är att göra andra saker: han drar på spelare, öppna utrymmen på flankerna för sina partners.
Detta är en av anledningarna till varför personer som Aaron Ramsey och real Madrids Cristiano Ronaldo älskade att spela med honom. Men det är också bra för hela laget som har att attackera en balans. Ozil gör allt för att Olivier Giroud och Alexis Sanchez kände sig bekväm på området. Och om du ger honom mer framträdande spelare och bygga ett team runt honom, eller bara de som tror med honom på samma våglängd, man får nästan det perfekta teamet.
Inte den bästa starten på en karriär i Arsenal kan hänföras till det faktum att det inte Ozil tvungna att anpassa sig till nya villkor, och "Arsenal" för att få användas för att Mesut. Nu Tyskland mittfältare visar alla hans talang och fotboll intelligens, och behöver inte studera (betclic bonus) massor av statistik för att förstå det.
Juventus började kampanjen för femte raka titel, mycket dåligt. Närmare ekvatorn Serien Och du fånga dig själv att tro att de medvetet gick till en sådan åtgärd, i syfte att bevara åtminstone en del inslag av intriger. Så snart som den italienska medier började på allvar att skriva av Juventus i kampen om scudetton, laget Massimiliano Allegri visade fart och fått tio segrar på sina 14 senaste matcher. Men den "Gamla Signora" ligger på tredje plats i tabellen, men i fallet med en borta seger över Udinese och Juventus är mycket nära att ledaren för säsongen – Napoli.
Som för Udinese, den här säsongen, laget Stefano Mantuano ger ett blandat intryck. Svart och vit visa en god kvalitet fotboll, men efter att ha vunnit ett landmärke seger, till exempel, över ett starkt Sampdoria, oundvikligen följt av misslyckande i form av att förlora poäng i spel med "Genua" eller "Carpi". Något liknande hände i början av säsongen, när "zebror" i lya av den mästare vann med en minimal betyg, och därigenom bryta den hem vinnande streak Juventus, som varade i mer än två år. Men då en av de äldsta klubbarna i Italien "läckt ut" fyra möten i rad. "Udinese" på grund av den blygsamma mänskliga resurser inte kan ge bra motstånd för att de förnäma Apenninska Halvön. Därför förödande nederlag "Intera" (0:4), "Romer" (1:3), "Fiorentina" (0:4).
Författarens hemsida: Svenska sportspel